Visegrad Animation Forum se uskuteční 6. – 8. května 2015 v Třeboni v rámci Mezinárodního festivalu animovaných filmu Anifilm. Už nyní se programová rada pyšní několika výbornými novinkami.

AFO2014_2_STREDA_1080px-1430

Visegrad Animation Forum 2014

Organizačnímu týmu Visegrad Animation Forum se podařilo pro letošní rok sjednat spolupráci s Cartoon Forem, jak v oblasti výměny lektorů, tak zejména v tom, že vítězný projekt TV series postoupí přímo do soutěže Cartoon Forum, které se koná v září letošního roku ve městě Tolouse. Česká televize uhradí projektu další lektoring, takže vítěz bude mít skvělou příležitost zaujmout svým projektem na nejprestižnější pitchingové platformě v Evropě.

Další programové vylepšení se týká “televizního dne”: kromě již tradičního pitchingu TV seriálových projektů a velmi oblíbeného 1:1 meetingu, zde přibude mimosoutěžní pitching seriálů ve výrobě, Case Studies distribuce TV seriálu a distribuční feedback prezentovaným projektům. Chybět nebude ani TV kulatý stůl, tentokrát v nové obsahové a programové koncepci.

Sekce krátkých filmů, kromě workshopů a hlavního pitchingu, přijde kromě jiného s panelem o nových distribučních možnostech krátkometrážních filmů. Očekává se prezentace a diskuse na téma možností minoritních koprodukcí. Novinkou bude vhled do knižní distribuce dětské knihy – jak se chová dětský divák a trendy v knižních ilustracích.

Další novinkou programu je Visegrad Animation Rallye. Prezentace toho nejlepšího, co se v animaci natočilo za poslední rok v zemích V4. Tato prezentace bude pokračovat na dalších světových festivalech a tak se naše nejlepší filmy setkají s publikem mimo hranice naší země.

Více informací se dozvíte na oficiálních webových stránkách projektu www.visegradanimation.com nebo na Facebooku.