Přijměte pozvání na ANOMALIA MEETUP a dejte si drink s Keith Lengem.

Keith Lango je hostem letošní konference na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě, kde vystoupí na téma WORKFLOW IN ANIMATION začátkem března (více o akci a registrace do 10. 3. zde). V Čechách je díky vzdělávacímu programu ANOMALIA téměř jako doma. Za posledních deset let lektoroval řadu animačních kurzů v Litomyšli.

Málo s kým se mluví tak dobře o animaci jako právě s Keithem. Během své kariéry vyzkoušel celou řadu pozic: animátor, režisér, scénárista, pedagog, producent nebo produkční. Krátký film Gopher (2004) studia Blur, pro který napsal scénář, byl nominován na Oskara.

Keith prošlapává nové cesty ve filmovém průmyslu – ačkoliv je samouk, rozhodl se své dovednosti sdílet s ostatními a jako první začal vydávat přes internet video návody pro novou generaci 3D animátorů. V té době neexistovala žádná škola pro animaci postav a každý si své know-how střežil. A jak s příjmem z internetových tutoriálů Keith naložil? Strávil dva roky v Brazílii, kde stavěl v odlehlých končinách brazilského pralesa filtry na čistou vodu pro zapomenuté komunity.

Jeho metodiku přijaly všechny americké univerzity, které se rozhodly nabízet vlastní předmět animování postav ve 3D. Zažil transformaci kolegů z Disney, kteří byli postaveni před hotovou věc, jestli si 3D osvojí, nebo v oboru skončí. Podobný osud Keith předpovídá i současným animačním technikám a formátům.

Keith se zajímá i o náš „finančně chudý“ region. Zná způsoby, jak přizpůsobit proces animování na nízkorozpočtových projektech. Spolupráci jsme si vyzkoušeli na našem krátkém filmu Poutník(2015), kde jsme společně zkusili vyvinout styl a techniku animace, která simuluje kreslenku ve 3D.

V rámci kurzů ANOMALIA jsme se s Keithem potkali v uplynulých 10 letech již šestkrát. Je pro nás neustálou studnou inspirace a chceme se o ní podělit i s vámi.

KDY: pondělí 11: března od 19:00

KDE: Klub FAMU, Smetanovo nábř. 2, Praha

Jestli se rozhodnete dorazit a užít si s námi večer,prosím o potvrzení vaší účasti do pátku 8. 3. na email team@anomalia.euneboo registraci přímo tady.

Během volné zábavy poskytne produkce Rascals prostor pro figurální kresbu ve stylu Drink N’ Draw.

Těšíme se na vás!